сряда, 27 май 2015 г.

За приятелите, маските и душите ...



"Всеки не е твой приятел. Само защото прекарват време с теб и се смеят с теб не значи, че са твои приятели. Хората добре се преструват. В края на деня реалните ситуации изобличават фалшивите хора. Времето минава и започваш да виждаш хората, такива каквито наистина са, а не такива, на каквито се преструват. Уважавай хората, които намират време за теб в натоварения си график. Но обичай хората, които никога не поглеждат графика си, когато се нуждаеш от тях." Trent Shelton

Много трудно ми бе да науча този урок и все още го правя. Все още хората успяват да ме изненадат с реакциите и поведението си. Може би някой ден ще съм разбрала думите на този човек изцяло, но все още не мога. Бегла представа вече се е сформирала в главата ми, за това, което той казва, но още не мога да я приема. Може би е най-трудно да се пребориш със себе си и със собствените си представи и предубеждения.

Когато ти искаш да прегърнеш някого много често другия не иска същото. Когато искаш да целунеш някого той/тя рядко иска същото. Независимо, колко искрени и чисти са помислите ти. Тогава оставате само ти и твоите мисли и си водите вътрешен диалог ... Тогава започва промяната от вътре навън и полагането на маската ... Онази, не която те пази, а тази която крие твоето истинско лице, защото знаеш, че то няма да бъде прието. Тя поставя моста между другите и душата ти, най-искреното и съкровеното в теб. Само тези, които извървят този мост ще бъдат твоите истински приятели, защото те ще познават лицето на душата ти, а не твоята маска.

За истинските приятели ... които знаят, че обичам да влизам неканена.





Няма коментари:

Публикуване на коментар